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RESOURCES 
 

S/CC RESOURCE LEVEL
 
Policy: A/Rs between the ages of 21 and 65, not living with their children 

under the age of 21, not certified blind or certified disabled, and 
not pregnant, must be eligible as an S/CC to receive Medicaid 
coverage. The Medicaid Resource Level is used to determine 
Medicaid eligibility for these persons.   

 
References: SSL Sect. 366.1 
 

Dept. Reg. 352.23 
360-3.3(a)(1) 

 
ADMs  OMM/ADM 97-2 

97 ADM-23 
89 ADM-38 
82 ADM-49 
81 ADM-55 

 
 GIS   08 MA/013 
 
Interpretation: To be eligible as an S/CC, an individual's or couple's resources for 

persons under age 60 must be equal to or less than the Medicaid 
Resource Level. (See RESOURCES S/CC RESOURCE 
DISREGARDS, RESOURCES TIME LIMITED S/CC RESOURCE 
DISREGARDS. 

 
An S/CC individual or couple with resources in excess of the 
appropriate resource level is ineligible for assistance.  S/CC 
individuals can not spend down to attain Medicaid eligibility. 

 
All resources are evaluated to determine their value and 
availability. RESOURCES S/CC BUDGETING METHODOLOGY 
contains information on the treatment of resources for S/CC 
persons. 
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