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RESOURCES 
 

S/CC RESOURCE LEVEL 
 
Policy: A/Rs between the ages of 21 and 65, not living with their children 

under the age of 21, not certified blind or certified disabled, and 
not pregnant, must be eligible for S/CC to receive Medicaid 
coverage. The Medicaid Resource Level is used to determine 
Medicaid eligibility for these persons. 

 
References: SSL Sect. 366.1 
 

Dept. Reg. 352.23 
360-3.3(a)(1) 

 
ADMs  OMM/ADM 97-2 

97 ADM-23 
89 ADM-38 
82 ADM-49 
81 ADM-55 
 

GIS   08 MA/013 
 
Interpretation: To be eligible for S/CC, an individual's or couple's resources must 

be equal to or less than the Medicaid Resource Level.  (See 
RESOURCES S/CC RESOURCE DISREGARDS, RESOURCES 
TIME LIMITED S/CC RESOURCE DISREGARDS) 

 
An S/CC individual or couple with resources in excess of the 
appropriate resource level is ineligible for assistance.  S/CC 
individuals cannot spend down to attain Medicaid eligibility. 

 
All resources are evaluated to determine their value and 
availability. RESOURCES S/CC BUDGETING METHODOLOGY 
contains information on the treatment of resources for S/CC 
persons. 
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